Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Τα «αστέρια» του Πλανήτη μας.

Πολλοί ίσως να πλανηθούν με τον τίτλο της ανάρτησης και θεωρήσουν ότι θα αναφερθώ σε κάποια επιστημονική ανακάλυψη αναφορικά με κάποιον καινούριο υπερκενοφανή (με την ευκαιρία είναι πανέμορφο φυσικό φαινόμενο και μάλιστα προσφάτως κινηματογραφήθηκε όλη η πορεία της εξέλιξης του θανάτου ενός άστρου αλλά θα αναφερθώ σε επόμενη ανάρτηση για το θέμα αυτό) ή κάποια καινούρια «επαναστατική» θεωρία η οποία βέβαια μαθεύτηκε από όλους (με πηγή από πού αλλού-ΜΜΕ) συνεπώς πλησιάζουμε προς την εύρεση της «απόλυτης» αλήθειας (άρα τα γνωρίζουν (πλέον όχι μόνο οι Φυσικοί!) σχεδόν όλα) κ.τ.λ.

Σχετίζεται με μία παρουσίαση στα Ηνωμένα Έθνη από έναν Νορβηγό διπλωμάτη ο οποίος ονομάζεται Charung Gollar. Του ζητήθηκε ένα σύνολο γραφημάτων το οποίο θα απεικόνιζε τα σημαντικότερα προβλήματα του πλανήτη για το έτος 2004. Ο συγκεκριμένος διπλωμάτης παρουσίασε ένα σύνολο 8 εικόνων με τίτλο "Η δύναμη των αστέρων" το οποίο και παραθέτω παρακάτω:










Κατά την άποψή μου πιο εύστοχη σημειολογία δεν θα μπορούσε να υπάρξει, τουλάχιστον στα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών και συνυπολογίζοντας αρκετές παραμέτρους πίεσης και διπλωματίας. Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, στα πενήντα ή εικοσιπέντε «αστέρια» θα περίμενα κάτι ακόμα πιο οξύ αλλά επαναλαμβάνω ότι η συγκεκριμένη παρουσίαση έπρεπε να διακατέχεται από πολυπαραμετρικές δικλείδες ασφαλείας.

Τα προβλήματα του 2008 (αλλά και του 2004, 2000, 1990…) δεν είναι μόνο αυτά αλλά και πολλά άλλα (τώρα βέβαια η υπερθέρμανση του πλανήτη πως γίνεται να είναι γνωστή τόσες δεκαετίες και…!!!). Δυστυχώς όμως ζούμε στην εποχή της «μόδας», του ρεύματος, της δημοσιότητας, της «μετάνοιας» («συγχωρέστε με που εμπλούτισα με ουράνιο τη γη σας. Άλλαξα τώρα!»).



Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Γη «μας» (περίεργο ακούγεται!) ξέρει να συγχωρεί αλλά και να τιμωρεί.

Update: μετά από μία προσεκτικότερη ματιά στον ιστό (π.χ. στο ιστολόγιο http://atiafederation.blogspot.com/2007_06_01_archive.html) φαίνεται ότι μάλλον Charung Gollar δεν υπάρχει και δεν υφίσταται παρουσίαση στα Ηνωμένα Έθνη (είπα και εγώ!) αλλά ήταν μία ευρηματική (ομολογουμένως) ιδέα ενός Βραζιλιάνου δημοσιογράφου. Όπως και να έχει η αλήθεια ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σαν σύλληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: